LINDA.ATELIER

Chocolade workshop: (tijdelijk) zo rond als een tonnetje door je eigen bonbonnetje

Chocolade workshop: (tijdelijk) zo rond als een tonnetje door je eigen bonbonnetje

Ieder pondje gaat door het mondje en bij chocola is dat al helemaal het geval. Maar, wat als je tijdens het snoepen nou gewoon een beetje in beweging blijft? 

| Suzette Hermsen

Exact, dan wordt de boel keurig gecompenseerd, dunkt ons. Dus, wat dacht je van een workshop bonbons maken?

Lees ook
Vergeet die minfulnesscursus, schrijf je nu in voor de LINDA.ATELIER-sessies

Bonbonatelier Janson
In de prachtige hanzestad Zutphen, zit één van de leukste chocolatiers van Nederland: Bonbonatelier Janson. Bij binnenkomst zou je het liefst meteen de hele winkel leegkopen. Ware het niet dat dit je faillissement én het einde van je figuur zou betekenen.

Open atelier
Achterin de winkel zit een open atelier, waardoor klanten kunnen zien hoe de prachtig versierde chocola (echt, je kijkt je ogen uit, vooral tijdens feestdagen als Pasen en Sinterklaas), wordt gemaakt door de oprichter van de zaak, Huub Janson, himself. Beginnen je handen daar nou helemaal van te kriebelen? Dan is er goed nieuws, de winkel biedt ook workshops aan.

Kneepjes van het vak
Tijdens deze 2,5 uur durende workshop (met minimaal zes en maximaal tien personen en mogelijk in de middag én de avond) leer je de kneepjes van het chocoladevak: truffelvulling opspuiten, bonbonvullingen maken, slagroomtruffel glaceren en uiteraard het feestlijk decoreren van je eigen bonbons. Ook leer je de chocolade te tempereren, zodat je het hele proces thuis mooi kunt herhalen.

Nog even over Zutphen
Ook niet onbelangrijk: tijdens het proces mogen de vingers worden afgelikt en uiteraard mag je je eigen bonbons mee naar huis nemen. Maar niet voordat je je (tijdelijk) volle buik weer leeg hebt gelopen met een wandeling door de prachtige middeleeuwse straten van Zutphen.

LINDA.ATELIER wordt georganiseerd door LINDA. & NESTLÉ L’ATELIER.

SNACKS | LIFESTYLE | LINDA.ATELIER

Bron: LINDAnieuws | Foto: Bonbonatelier Janson

Foutje gezien? Mail ons. We zijn je dankbaar

Reacties

Irma JagerIrma Jager

Yes doe mij maar zo'n workshop, daar word je toch heel blij van. En het liefst met je beste vriendin.

Meer LINDA.ATELIER

Meest gelezen

Lees dit ook even

Please update your browser