#houvol

Een hele goedemorgen: 5 x gezonde pannenkoekrecepten

Een hele goedemorgen: 5 x gezonde pannenkoekrecepten

Pannenkoeken als ontbijt met bergen stroop en poedersuiker zijn natuurlijk niet echt gezond. Pannenkoeken met havermout, rood fruit of kokosrasp wel. En daarom delen wij deze heerlijke, gezonde recepten. 

| Maaike van de Graaf

Heerlijk om je dag mee te beginnen.

Lees ook
6 x gezonde ontbijtcakes waardoor je nét iets langer in bed kan blijven liggen

Havermoutpannekoeken
Een welbekende variant op pannenkoeken is die met havermout. Supersimpel, superlekker en supervullend. Hoe je ’t maakt? Doe banaan, havermout, kwark, eieren en een snufje zout in een blender en meng tot een glad beslag. Voordat je het beslag bakt in een pan, kun je nog wat cacao nibs toevoegen. Top de pannenkoek af met wat ahornsiroop en eet smakelijk.

Pompoenpannenkoek met speculaaskruiden
Dit recept is heerlijk voor in de winter. Meng pompoenstukjes, eieren, havermout, ongezoete amandelmelk en speculaaskruiden in een blender tot een glad beslag. Bak vervolgens de pannenkoeken in een pan met kokosolie en klaar ben je. Deze pannenkoeken zijn heerlijk met wat amandelschaafsel en honing.

Pumpkin Pancakes 🎃 #metpompoenkunjevanallesdoen bewijzen deze heerlijke pompoen pannekoekjes🔝 Het is de eerste keer dat ik ze maak. Nog een beetje bijschaven en dan zijn ze perfect. Blijven redelijk zacht van binnen en das niet wat ik wil. Maar lekker zijn ze zeker! 😋 ⬇20 stuks: ✳400 gram pompoenblokjes ✳80 gram Havermout ✳3 eieren ✳200 ml ongezoete amandelmelk ✳1 tl vanillepoeder ✳1 tl (wijnsteen) bakpoeder ✳1 tl koek en speculaas kruiden ✳10 gram kokosolie (mag meer als nodig, of vervangen door andere bakproducten) Pompoen 15 min. koken. Alle ingrediënten, behalve de kokosolie in de blender/keukenmachine mengen. Kokosolie in pan goed warm laten worden en dan kleine hoopjes bakken. Pas omdraaien als bovenkant droog is, want anders vallen ze uit elkaar. Ik gebruikte bakringen voor de mooie ronde vorm. Topping:Amandel schaafsel en schuddebuikjes. Lekker ook met honing of agave siroop Totaal :bijna 600 kcal voor 20 stuks zonder de topping Ik at er trouwens maar 10 en bewaar de rest voor morgen!🤗 #w3ndelicious #pumpkinpancakes #pompoenpannenkoek #healthybaking #breakfast #gezonderecepten #pompoen #snack #gezondbakken #autumnfood #pancakes #pancakesforbreakfast #foodpictures #foodpics

A post shared by w3ndelicious (@w3ndelicious) on

Courgettepannekoeken
Ook bij dit recept heb je binnen een handomdraai een heerlijk ontbijt op tafel staan. Mix in de blender een courgette, speltbloem en ei tot een glad mengsel en bak ’t in de pan. Je kunt eventueel nog wat kaneel aan het beslag toevoegen. De pannenkoeken zijn heerlijk met wat kokosrasp en een banaan.

Ovenpannenkoek met blauwe bessen en kokos
Dit recept is weer eens wat anders dan anders: een pannenkoek uit de oven. Meng in een kom speltmeel, rijstmeel, bakpoeder, kaneel en een snuf zout. Klop in een andere kom ei en (plantaardige) melk en voeg dat mengsel aan de andere kom toe. Roer er blauwe bessen doorheen en giet het beslag in een ovenschaal. Bak de pannenkoek in ongeveer twintig minuten gaar en strooi er wat kokosrasp overheen.

Ricottapannenkoeken
Bij dit recept meng je de ingrediënten in een blender. Dit keer zijn het ricotta, eieren, speltbloem, (plantaardige) melk en wat bakpoeder. Doe  het beslag in een hete pan met kokosolie. De smaak van deze pannenkoeken is heel naturel, waardoor al je favoriete toppings er lekker bij zijn. Denk aan rood fruit, wat Griekse yoghurt of kokosrasp.

SNACKS | ETEN & DRINKEN | #HOUVOL

Bron: Blij suikervrij / W3ndelicious / Lisa Heibloem / Feel Good By Food / Janneke Koijen | Foto: Giphy

Foutje gezien? Mail ons. We zijn je dankbaar

Reacties

Meer #houvol

Meest gelezen

Lees dit ook even

Please update your browser