#houvol

Lekker warm en winters: 5 x gezonde en heerlijke stoofpotten

Lekker warm en winters: 5 x gezonde en heerlijke stoofpotten

We krijgen weer te maken met temperaturen onder nul en dus is het tijd voor winterse en vooral warme gerechten. Daarom delen we vijf recepten voor gezonde stoofpotten met je. 

| Maaike van de Graaf

Die uiteraard ook nog eens hartstikke lekker zijn.

Lees ook
Van India tot Thailand: 6 x gezonde én lekkere curryrecepten

Pompoenstoof met kikkererwten
Voor dit recept kook je als eerst de pompoen beetgaar en snipper je ondertussen de ui en hak je de knoflook fijn. Verwarm een pan en bak daar de ui, knoflook en de gedroogde kruiden in. Bak deze even aan en voeg dan wortel, tomaten, kikkererwten en de gare pompoen toe. Voeg ook tomatenpuree toe en laat het geheel een half uur stoven. Serveer met quinoa en eet smakelijk.

Auberginestoof met kokosmelk
Dit gerecht is heerlijk met bruine rijst. Schil de zoete aardappelen en hak deze in kleine blokjes, kook ze in zo’n vijftien minuten gaar. Snijd ondertussen de aubergine en bak in een grote stoofpan tomatenpuree, wat appelcider, knoflook en kruiden. Wacht even een paar minuten en voeg dan kokosmelk, tomatenblokjes, aubergine en de zoete aardappel toe. Laat het geheel 45 minuten doorkoken op een laag vuur en voeg dan als laatste de kikkererwten en spinazie toe.

Marokkaanse stoofpot
Deze Marokaanse stoofpot is zo klaar en ook nog eens heerlijk. Zet een pan op het vuur en voeg daar gesneden courgette en wat ras el hanout aan toe. Lek ondertussen de kikkererwten en bruine bonen uit en voeg deze ook aan de pan toe. Laat het geheel een paar minuten koken en bak dan ook de tomaat en abrikozen mee. Stoof het gerecht nog vijf minuten en serveer met wat peterselie en naanbrood.

Zoete aardappelstoof met rozijnen
Dit gerecht is heerlijk met couscous. Bak de uien in een diepe pan voor drie minuten en voeg daar alle kruiden aan toe. Roer goed door en voeg dan ook de gesneden zoete aardappel, tomatenpuree, water en rozijnen toe. Stoof het geheel vijftien minuten totdat alles gaar is. Voeg als laatste de linzen en citroensap toe.  Top ’t geheel af met wat amandelschaafsel en koriander.

Zwarte bonenstoofpot met avocado
Voor dit recept doe je ui, chilipeper en knoflook in een pan en bak je die mix het vijf minuten. Breng op smaak met de kruiden en voeg daar dan zwarte bonen, paprika, tomaten en koriander toe. Giet daar honderd milliliter water bij en laat het geheel zo’n vijf minuten pruttelen. Kook ondertussen een ei en snijd de avocado. Zodra de stoofpot goed gaar is, breng je ‘m op smaak met limoensap, koriander en voeg je de avocado en het ei toe.

SNACKS | ETEN & DRINKEN | LIFESTYLE | #HOUVOL

Bron: Feel good by food / Blij suikervrij / Culinicie / Plantaardigheidjes / Begin Inspiration | Foto: Unsplash

Foutje gezien? Mail ons. We zijn je dankbaar

Reacties

Meer #houvol

Meest gelezen

Lees dit ook even

Please update your browser